Отборът на Бразилия сериозен съперник в борбата за световната купа ЮАР 2010


Бразилският национален тим е единственият отбор печелил 5 пъти световни първенства.След не толкова задоволителна игра на последното световно по футбол където трагна като абсолютен фаворит,но понесе тежка загуба от Франция на чевърт финалите.

След като Дунга пое ръководенето на отбора,той печели всички големи и значими състезания,през 2002 г. Копа Америка и през 2007 г. взема Купата на конфедерациите,както и успява да доведе Бразилския тим до клалификациите за световното първенство тази година.

Ключови играчи :Известен играч е полузащитникът Кака, който при напускането на Милано бе избран за най-добър играч в света.Бразилия полага големи надежди на този футболист за световното в ЮАР.Нападателят на Севиля Луис Фабиано има особени постижения в играта си за националния отбор на Бразилия, притежава усет талант да вкарва голове и влага голиям ентусиазъм като излезе на терена.Тренюр

Начело на Бразилския нацоинален отбор в битката за световната купа по футбол тази година застава Дунга, който е печелил вече със тимът световната купа през 1994 г. но като капитан.Към него бяха отправени доста критики и беше посрещтнат с недоверие в началото когато пое тренюрският пост, но се оказа доста компетентен и устремен като спечели доста важни съзтезания през 2007 г. и 2010 г.


Селекционер: Карлос Вери Дунга
Капитан: Лусио
Звезди: Кака (Реал Мадрид), Луиш Фабиано (Севиля), Робиньо (Манчестър Сити)
Шампиони (1958, 1962, 1970, 1994, 2002)
Голмайстор за всички времена: Пеле (77)